26 september 2015
15:00

IFK Västerås

Referat: Fagersta Södra IK - IFK Västerås

I säsongens sista match på Onsjövallen mot topplaget IFK Västerås så blev det delad pott då matchen slutade 1-1.
Det var hemmalaget Södra som började klart bäst och var nära att näta i den 3:e minuten genom Wille Klasen då han får ett fint läge framför mål men målvakten räddar. Södra fortsätter att föra spelet och skapar chanser och IFK kontrar och Wille får ytterligare ett fint läge i den 23:e minuten men skottet räddas återigen utav målvakten. IFK sticker upp i en kontring i den 30e minuten och får ett friläge men målvakten i Södra Daniel Hedlund räddar fint. 1-0 till hemmalaget gör Emil Zoltek efter ett fint förarbete utav först Jimmy Jönsson och sen William Klasèn som slår ett smörpass till Zoltek. Tid 35 min.
Wille är ytterst nära att uttöka endast 2 minuter senare då han prickar stolpens insida. Zoltek har också ett fint läge i slutskedet utav halvleken men skottet smet utanför. Halvtidsresultatet blir 1-0 till Södra som borde varit ett par mål större med tanke på chanserna.

I andra halvlek så är det ombytta roller där IFK flyttar fram sina positioner och pressar hemmalaget högt upp på plan, Man skapar direkt en en dubbelchans där Helge räddar första skottet fint och på returen så skjuter IFK spelaren över. IFK fortsätter att ösa på o Södra slår ifrån sig. Kvitteringen kommer oxå för IFK i den 59:e minuten då fd Södraspelaren Nick Braithewaite mycket snyggt knorrar in en frispark bakom en chanslös Helge.
IFK fortsätter att skapa chanser utan att sätta dit den .
I den 85:e minuten får dem sin stora chans men Helge gör en riktigt fin räddning på friläget.
Södra har ett par chanser att ta ledningen i slutminutrarna då IFK kastar fram allt o går för segermen utan resukltat.
Matchen slutar 1-1 där Södra hade chansen att avgöra redan i första med alla sina chanser bl a willes stolpskott. Men det ska oxå sägas att IFK hade ett par fina chanser i andra men en storspelande Helge höll tätt.

Bäst i Södra var Daniel Hedlund i målet. även försvararna Jocke Larsson,Martin Metsomäki och Jocke Larsson var till sin fördel. På mitten krigade Seb Jansson förträffligt igen. Plus ska Wille Klasen ha för sin första halvlek som var bra..